En flott gård krever sitt gulv. Da ekteparet Ronny og Mona Hushovd overtok Blichfeldt-gården, var nettopp gulvet en viktig del av interiøret. Hovedhuset med sine 500 m2, fikk de lagt SAGA Parkett Wideplank Old Smoked White i alle rom, foruten yttergang og bad. Gulvet ble blant annet lagt i kjøkken, spisestue, bibliotek, barnerom og hall.

gjesterom1

Familien overtok i november 2012, og hadde pusset opp huset ferdig til 17. mai året etter.

«Vi skulle ha et gammelt gulv som likevel oppleves moderne, og et slitt eikegulv har vi lenge hatt lyst på. I en gammel gård som denne ville det vært umoderne å legge et kirsebærgulv. Gulvet skulle i tillegg tåle mye gjester og tøff bruk, for vi har ofte selskap. Vi valgte brei plank med hvitfarge som vi la i hele huset for å få en gjennomført stil.»

Ronny Hushovd

spis1

Siden familien liker å ha mange gjester på besøk, måtte gulvet tåle en tøff behandling.

Kravene til gulvet og det øvrige interiøret var ikke små. Når en herskapelig gård skal bli så god som ny, men samtidig bevare historien, teller detaljene. Derfor har ekteparet hele tiden hatt kontakt med en tidligere konservator for tips og råd.

SAGA parketten har innfridd i den gamle ærverdige praktvillaen.

«Det er helt fantastisk. Stadig vekk går folk med sko på det, og det tåler den røffe behandlingen. Ingen merker synes, noe som nok kommer av at gulvet har naturlige riper fra før», sier huseieren.

 

http://www.ifi.no/herskapelig-gulv